di 19 mrt

The Alan Parsons Live Project (UK)

In Markant Uden

Tickets bestellen

Informatie

  • Datum di 19 mrt 2019
  • Aanvang 20:30
  • Open 20:00
  • Voorverkoop €61,00
    incl. € 1.50 servicekosten
  • Avondkassa €65

Al in 1969 zette de bebaarde Brit zijn eerste schreden in de muziekbusiness dankzij zijn bijdrages aan het baanbrekende Beatles-album Abbey Road. Ook zijn werk als secure engineer aan de Pink Floyd-platen Atom Heart Mother en Dark Side of the Moon zijn de boeken in gegaan als uiterst vernieuwend en experimenteel. Daarnaast staan grote namen als John Miles, Cockney Rebel, Al Stewart en The Hollies op de producers-palmares van Parsons. Tijdens de jaren zeventig koppelde ook zijn eigen Alan Parsons Project progressieve rock aan - in die tijd - superieure studiokunstjes. Parsons haalde er verschillende gouden platen mee en wist een zeer trouwe fanbasis op te bouwen. Deze man kent werkelijk alle kneepjes van het vak om een plaat optimaal te laten klinken! Van meezingers, tot muzikale hoogstandjes en bezwerende geluiden: Alan Parsons Live Project heeft het allemaal!

The Alan Parsons Live Project
Heden ten dage gaat het om The Alan Parsons Live Project. Met dit concept bracht Parsons de belangrijkste platen van zijn carrière uit met als eerste Tales of Mystery and Imagination. Elk album dat hierna volgde was een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis.

Naast experimenteel werk is multi-instrumentalist Alan Parsons ook verantwoordelijk voor een paar megahits, denk aan Don’t Answer Me of Old & Wise?, Eye In The Sky en I Robot. Het Wereld Natuurfonds gebruikte zijn muziek zelfs in hun reclamespotje.

Dit is een show van Markant Uden