zo 22 nov

The Animals (UK)

& Bintangs (NED)

Informatie

  • Datum zo 22 nov 2020
  • Aanvang 19:00
  • Ticketprijs €27
    incl. € 2 servicekosten
  • Avondkassa €29

De legendarische band achter de klassieker House Of The Rising Sun komt naar De Pul. The Animals & Friends staan samen met Bintangs op zondag 22 november op het podium van het oudste poppodium van Brabant. 

De hit uit 1964 is zelfs nog ouder dan je zou denken. The House of the Rising Sun is namelijk een tradiotoneel volkslied uit de Verenigde Staten. De oudst gevonden tekst is opgeschreven in 1925. Voor The Animals hadden Joan Baez, Nina Simone en niemand minder dan Bob Dylan al eigen versies gemaakt van het nummer. 

The Animals konden zich in de jaren zestig meten met bands als The Beatles en The Rolling Stones. The Animals was de tweede Britse band, die aan de top van de Amerikaanse hitlijsten wist te komen. Onlangs gaf Bruce Springsteen nog aan dat niet The Beatles, maar The Animals zijn favoriete band is. 

John Steel en Mick Gallagher reizen al meer dan vijftig jaar na het oprichten van de band nog steeds de hele wereld over. Samen met Danny Handley en Roberto Ruiz blijven ze de legendarische single House of The Rising Sun en andere hits, zoals ‘We Gotta Get Out Of This Place’, ‘Boom Boom’, ‘Don’t Let Me Be Misunderstood’ en vele andere ten gehore. 

Bintangs
Ook de Nederlandse rockband Bintangs kent een groot verleden. De band, opgericht in 1961, geldt als een van de oudste nog bestaande rockbands. Maar wel eentje, die nog steeds springlevend is. Onder leiding van oer-Bintang Frank Kraaijeveld rocken ze hits als ‘Travling in the USA’ en ‘Ridin’ on the L+N’ zoals ze al bijna zestig jaar doen.