vr 24 nov

The Aurora Project (NL)

& Sky Architect

Informatie

  • Datum vr 24 nov 2017
  • Open 19:30
  • Aanvang 19:30

Progmetal uit Katwijk! Dat is hoe The Aurora Project zichzelf in de markt zet. The Aurora Project is een succesvolle speler in het Nederlandse progressieve rocklandschap en staat bekend om haar geweldige conceptalbums. Opgericht in 1998 in Katwijk door zes vrienden met een passie voor progressieve rock en sympho, zoals Rush, Dream Theater, Arena en Pallas.

De muziek van The Aurora Project komt voort uit urenlange jamsessies, die worden gevangen in conceptalbums. Eind vorig jaar bracht The Aurora Project haar vierde album ‘World of Grey’ uit. Dit is het eerste album nadat de band gedwongen was met zijn vijven verder te gaan. World of Grey is in vergelijking van haar voorgangers meer melodieus en progressief. Gebleven is de zwaarmoedige atmosfeer en de daaraan verbonden verhaallijnen.

‘World of Grey’ is, net als haar 3 voorgangers, een concept album. Het vertelt dover de spanningen tussen de gevestigde wereldorde en de gewone burger, waarbij de laatste het onderspit delft. Door het meer en meer afluisteren van mensen en het beperken van de vrijheid van media en op het internet worden de mensen monddood gemaakt. Kortom een actueel thema! In De Pul zal de band uiteraard het album World of Grey ten gehore brengen maar ook een aantal nummers die ze al jarenlang niet live gespeeld hebben.

SUPPORT: Sky Architect
Sky Architect is een frisse Nederlandse prog rock formatie, gekenmerkt door een dynamische, excentrieke mix van hoekige ritmes, atmosferische jazz rock en symfonische structuren. De muziek van Sky Architect staat bekend om haar verhalende composities met invloeden van Gentle Giant, King Crimson en Camel. Het kwintet, bestaande uit Wabe Wieringa (gitaar), Christaan Bruin (drums, zang), Rik van Honk (toetsen, zang), Guus van Mierlo (bas) en Tom Luchies (zang, gitaar) heeft sinds hun debuut in 2010 drie albums uitgebracht en speelden met veel succes in binnen en buitenland. In het voorjaar van 2017 verschijnt hun nieuwe album getiteld ‘Nomad’ die ze in De Pul ten gehore zullen brengen!

De voorverkoopprijs, zoals weergegeven op deze pagina, is zonder verborgen servicekosten (fees). Tickets worden ook verkocht in De Pul tijdens openstellingen. Daarbij hanteren we het vaste bedrag van 50 eurocent voor servicekosten. Het kan dus zijn dat de servicekosten online hoger zijn, dan wanneer je in de weken voorafgaand aan het optreden je kaartje koopt in De Pul. â€‹