za 17 jun

The Aurora Project (24 november)

SHOW WORDT VERPLAATST

Informatie

  • Datum za 17 jun 2017
  • Open 19:30
  • Aanvang 19:30

OPGELET: DIT OPTREDEN WORDT VERPLAATST NAAR 24 NOVEMBER. KAARTHOUDERS WORDEN PER MAIL OP DE HOOGTE GESTELD. DE GEKOCHTE TICKETS BLIJVEN GELDIG VOOR HET OPTREDEN OP 24 NOVEMBER. 

Progmetal uit Katwijk! Dat is hoe The Aurora Project zichzelf in de markt zet. The Aurora Project is een succesvolle speler in het Nederlandse progressieve rocklandschap en staat bekend om haar geweldige conceptalbums. Opgericht in 1998 in Katwijk door zes vrienden met een passie voor progressieve rock en sympho, zoals Rush, Dream Theater, Arena en Pallas. De muziek van The Aurora Project komt voort uit urenlange jamsessies, die worden gevangen in conceptalbums. Eind vorig jaar bracht The Aurora Project haar vierde album ‘World of Grey’ uit. Dit is het eerste album nadat de band gedwongen was met zijn vijven verder te gaan. World of Grey is in vergelijking van haar voorgangers meer melodieus en progressief. Gebleven is de zwaarmoedige atmosfeer en de daaraan verbonden verhaallijnen.

‘World of Grey’, is net als haar 3 voorgangers, een concept album. Het vertelt dover de spanningen tussen de gevestigde wereldorde en de gewone burger, waarbij de laatste het onderspit delft. Door het meer en meer afluisteren van mensen en het beperken van de vrijheid van media en op het internet worden de mensen monddood gemaakt. Kortom een actueel thema! In De Pul zal de band uiteraard het album World of Grey ten gehore brengen maar ook een aantal nummers die ze al jarenlang niet live gespeeld hebben.

Sky Architect
Sky Architect is een frisse Nederlandse prog rock formatie, gekenmerkt door een dynamische, excentrieke mix van hoekige ritmes, atmosferische jazz rock en symfonische structuren. De muziek van Sky Architect staat bekend om haar verhalende composities met invloeden van Gentle Giant, King Crimson en Camel. Het kwintet, bestaande uit Wabe Wieringa (gitaar), Christaan Bruin (drums, zang), Rik van Honk (toetsen, zang), Guus van Mierlo (bas) en Tom Luchies (zang, gitaar) heeft sinds hun debuut in 2010 drie albums uitgebracht en speelden met veel succes in binnen en buitenland. In het voorjaar van 2017 verschijnt hun nieuwe album getiteld ‘Nomad’ die ze in De Pul ten gehore zullen brengen!