vr 12 jun

The Kik (NED)

Verplaatst naar vrijdag 12 juni

Informatie

  • Datum vr 12 jun 2020
  • Aanvang 20:30
  • Open 19:30
  • Voorverkoop €19,50
    incl. € 2.50 servicekosten
  • Avondkassa €20

Alle evenementen met meer dan honderd personen in Nederland worden op last van de overheid afgelast. Alle tickethouders voor vanavond zijn eerder vanmiddag op de hoogte gebracht van het uitstellen van deze show. Mocht u als tickethouder geen mail hebben ontvangen, neem dan contact met ons op. 

Voor tussentijdse vragen kunnen tickethouders terecht op info@livepul.com


_______________________________________

Enkele maanden na hun twee uitverkochte Ahoy Rotterdam shows gaat The Kik ‘terug’ de clubs is. Met spiksplinternieuw eigen werk wel te verstaan. De eerste single verscheen onlangs en het nieuwe album komt in het voorjaar van 2020 uit.

De band onder aanvoering van Dave von Raven en bekend van radio en televisie maakt hun comeback in het Nederlandse clubcircuit, na nooit weg te zijn geweest. Maar er kwam af en toe iets tussen zou je kunnen stellen.

Een nieuw album dus. Én een kersvers geluid. De eerste single verschijnt weeks na de Ahoy show. Een tipje van de sluier: Er zijn synthesizers.

The Kik bestaat sinds 2011 uit Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Arjan Spies, Ries Doms en Paul Zoontjes. De band maakten tot op heden drie eigen albums (Springlevend, 2, Stad en Land, een album met Armand, een cover album (Hertaalt!) en een live dubbel LP (Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick). Daarnaast produceerde de band drie eigen theatervoorstellingen (De Veelste Grote Nederbiet Show, Met de Deur in Huis en Hertaalt!). In 2019 verkocht de band onder meer De Nieuwe Luxor, TivoliVredenburg, Het Concertgebouw en Ahoy Rotterdam uit met hun uitvoering van Boudewijn de Groot’s Voor de Overlevenden & Picknick. Daarnaast toerden The Kik langs clubs en festivals in Nederland en deed onder meer Lowlands en Parkpop en aan en ging zij tweemaal op tournee naar Spanje. Bescheiden radio succes had de band met een single van hun eerste album, Simone en met Chef’s Special hertaling Schuilen bij Jou. In 2013 was de band huisband van De Wereld Draait Door.

Support: Mark Lada's Golden Arches
Mark Lada’s Golden Arches is de Nederlandstalige band van Mark Lada, frontman van de Groningse garagerockband traumahelikoper.
In de studio en live wordt hij bijgestaan door Roel Blommers (PAUW, gitaar), Ernst-Jan van Doorn (Mozes and the Firstborn, bas), Sjors Driessen (Afterpartees, gitaar) en Kilian Kayser (Steve French, drums).
Muzikaal is Golden Arches het beste te omschrijven als gitaarpop, waar alle muziek waar Lada van houdt in samenkomt: “Ik hou van muziek uit de jaren ’50 en ‘60, maar bijvoorbeeld ook van powerpop, indierock en punk. Uiteindelijk wil ik tijdloze popliedjes maken die van mij en van nu zijn.”