vr 12 jun

VOJD (ZWE)

Deze show wordt verplaatst

Informatie

  • Datum vr 12 jun 2020
  • Aanvang 21:30
  • Open 19:30
  • Locatie Impuls
  • Voorverkoop €10
    incl. € 1 servicekosten
  • Avondkassa €13

De Zweedse mannen van VOJD laten horen, waar ze van houden: klassieke acts als Iron Maiden, Saxon, Thin Lizzy, Blue Öyster Cult en het Scorpions uit de jaren zeventig. Catchy metal/rock. Tijdloos. En bovenal: nooit saai.

VODJ begon in 2013 onder de naam ‘Black Trip’ en maakte furore in de Zweedse scene. De debuutplaat ‘Going Under’ werd door Expressen uitgeroepen tot beste Heavy Metal album van dat jaar. Een succesvolle tour en een mega vet optreden op het Sweden Rock Festival lieten zien dat (toen nog) Black Trip niet alleen een vet album kon maken, maar ook hele solide show kon neerzetten. Na het tweede album ‘Shadowline’ (2015) kreeg de band wat ‘legal’ problemen met hun naam. Ze besloten de bandnaam te veranderen in VOJD om zich weer te kunnen focussen op concerten in plaats van rechtzaken. Nog steeds in dezelfde bezetting én met dezelfde energie. 

Hoewel de band pas enkele jaren actief is, zijn de muzikanten zeker geen groentjes meer. Bassist en vocalist Joseph Tholl maakte in het verleden onderdeel uit van Enforcer, CC Company, Robert Pehrssons Humbucker en Merciles. Maar nog opmerkelijker is de CV van Peter Stjärnvind. 

Stjärnvind verdiende zijn strepen als drummer, maar pakt bij VOJD de gitaar op. De gitarist annex drummer drumde voorheen al bij Entombed, Nifelheim, Krux, Damnati on en Merciless. 

Verwacht op vrijdag 12 juni in De Pul onvervalste liefde voor Heavy Metal en Hard Rock, gebracht met kunde en overgave van deze Zweedse rockers.