za 24 jun

Wild Weeping Willies

Gratis entree

Informatie

  • Datum za 24 jun 2017
  • Open 19:30
  • Aanvang 19:30

The Wild Weeping Willies, de dampende rockband uit de regio bestaan 10 jaar en keren terug naar de Pul in Uden, waar zij een decennia geleden hun debuut concert gaven. Een strakke coverband, die zich bedient van alle goeie muziek die er de laatste pakweg vijftig jaar is gemaakt. Het mag geen verassing zijn dat Deep Purple, Led Zeppelin en ZZ Top goed vertegenwoordigd zijn. Maar ook minder bekende, maar daardoor niet minder vette tracks van bijvoorbeeld Tom Petty en Ben Harper worden met evenveel enthousiasme ingezet.

De Willies veranderden de afgelopen 10 jaar een enkele keer van bezetting. In 2015 is gitarist John Smulders vervangen door Maarten Zwakhoven en vorig jaar stond gitarist Bram Geurts zijn plaats af aan Kevin Kuijpers. De eerste bandleden, drummer Koen Zwakhoven, bassist Frank Haans en zanger Jeroen Haans, maken nog steeds met veel enthousiasme onderdeel uit van deze classic rock coverband. Een grote schok voor de band was het overlijden van de dochter van bassist Frank Haans in 2012. Frank besloot een nummer voor haar te schrijven en werkte dit verder uit met de band tot het epos Camilles Song.

Het werd opgenomen op de CD Whole lotta Willies die in de Pul live werd gepresenteerd in 2013. De band gaf memorabele shows weg in een uitverkocht Willemeen in Arnhem, op de Classic Rocknight in Ambianz Zeeland, twee avonden bij het StReekfeest in Reek (2016) en natuurlijk twee maal de Pul. Op 24 juni zal de band opnieuw in de Pul, in verschillende samenstellingen, een avondvullende show geven, waarbij ter herdenking van het overlijden van Camille 5 jaar geleden nog één keer het indrukwekkende Camilles Song wordt gespeeld te midden van een keur van dampende rockhits.

Het optreden an de Wild Weeping Willies in De Pul is gratis te bezoeken