za 05 okt

Y&T (USA)

Support: Tricklebolt (NL) & Voodoo Vegas (UK)

Informatie

  • Datum za 05 okt 2019
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:00
  • Ticketprijs 36,16
    incl. 4,16 servicekosten
  • Avondkassa €37

Y&T is weer terug in De Pul!

De legendarische liveband Y&T (vernoemd naar het Beatles-album "Yesterday & Today") komt wederom naar Uden! Y&T werd in 1973 in San Francisco opgericht door, onder andere, zanger en leadgitarist Dave Meniketti en bassist Phil Kennemore. In de jaren '80 waren zij zeer succesvol met albums als "Earthshaker" en "Meanstreak", waar de internationale hit uit 1983, "Midnight In Tokyo" uit voortkwam. ​In Europa brak de Amerikaanse band in 1981 door met de klassieke hardrockplaat 'Earthshaker'. Een alom geprezen album met daarop één van de allermooiste hardrockballads ooit, 'I Believe In You'. Het album leverde band zelfs een plaatsje op het hoofdpodium van Pinkpop op. Ook latere albums als 'Black Tiger' en 'Meanstreak' toonden de absolute klasse van de band in het algemeen, en die van zanger/gitarist Dave Meniketti in het bijzonder. Y&T is verplichte kost voor elke zichzelf respecterende rocker. Jarenlang toerde de band met grote namen als Ozzy Osbourne, AC/DC en Motley Crüe. Voor de schare fans is de gekozen bandnaam zeer toepasselijk; zij zijn vandaag de dag nog net zo gek op de melodieuze zware rock 'n roll van Y&T als toentertijd. Met andere woorden; de muziek van Y&T is tijdloos. 
 
Oude hits, als "Barroom Boogie", "Meanstreak", I "Believe In You" en "Summertime Girls" staan nog steeds als een huis, maar Y&T vult de optredens niet alleen met golden oldies - hoe mooi ook; door de jaren heen is de band gegroeid, zonder de power en brandende energie, waar ze altijd om bekend stonden, te verliezen.

Tricklebolt
Support voorafgaand aan de show wordt verzorgd door Tricklebolt. De Sallandse rockformatie speelde zich direct vanaf het moment van oprichting (2014) luid en duidelijk in de kijker. In de wijde regio maakten ze vele meters op menig festival zoals o.a. Stöppelhaene, Fields of Joy, Dauwpop, Bevrijdingsfestival Overijssel, Dicky Woodstock, PedroPicoPop, Enschede Rocks! en Hoogtevrees. Maar ook Eurosonic staat inmiddels al op hun CV, evenals supportshows overal in den lande voor o.a. Di-Rect, DeWolff, Uriah Heep, Black Star Riders en Golden Earring.

Voodoo Vegas (UK)
De Britse hardrock band Voodoo Vegas staat aansluitend aan het optreden van Y&T in de kleine zaal voor een fantastische afterparty. Voodoo Vegas en Y&T deelden in het verleden al eerder het podium. Daarnaast heeft de Britse band het podium gedeeld met bands als Glenn Hughes, Uriah Heep en Gilby Clarke. Onvervalste rock 'n roll in de stijl van Aerosmith en Guns N' Roses!