General information

ALGEMENE INFORMATIE

Cultuurpodium De Pul, opgericht in 1968, is onderdeel van Stichting Compass. De Pul biedt Uden en omgeving een plek om te genieten van concerten, films, dance-events en andere culturele activiteiten. De Pul staat voor gezelligheid en memorable. Door een diverse programma is er voor iedereen wat wils in De Pul.  Onder andere Doe Maar, Ronnie Flex, De Dijk, Bløf en andere Nederlandse muzikanten stonden in de lente én in de bloei van hun carrière op het podium in De Pul.

De Pul, established in 1968, is part of 'Stichting Compass' and offers Uden and surroundings a place to go for concerts, movies and dance-events. Aside from that it houses part of the youthwork division of 'Stichting Compass'. With a concert room with a capacity of 650 visitors, De Pul is able to offer a broad spectrum of (inter)national artists. Many big artists already been up that stage and many more will follow. The house rules of our venue can be found at the end of this page. 

Geluk is onze missie
De missie van Compass Uden om in Uden bij te dragen aan geluk; geluk voor jongeren, maar ook geluk voor artiesten, bezoekers en vrijwilligers van De Pul. De Pul profileert zich als hét poppodium voor de regio Oost-Brabant. In 2018, toen De Pul 50 jaar bestond, werd het podium dan ook bekroond tot Poppodium van het Jaar door de Vereniging Poppodia en Festivals (VNPF). 

Evenementen in De Pul worden vrijwel volledig gedraaid door vrijwilligers. Achter de bar, in de techniek én achter de schermen werken zo'n honderd vrijwilligers hard om bezoekers en artiesten een fantastische dag te bezorgen.  

Capaciteit en toegankelijkheid
De Pul heeft een zaal met een capaciteit van 650 bezoekers en heeft haar voormalige café omgebouwd tot een volwaardige popzaal, genaamd Impuls, waar 150 bezoekers in kunnen. De toegang tot de zalen van De Pul is volledig gelijkvloers, waardoor De Pul goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en bezoekers met een beperking. Omdat De Pul een beperkte capaciteit heeft, is het van belang dat rolstoelgebruikers en bezoekers met een beperking, zichzelf vooraf melden om zichzelf te verzekeren van een goede plek tijdens evenementen. Aanmelden kan via info@livepul.com. Wij houden dan rekening met de indeling van onze zaal. 

Voor bezoekers met een beperking, die niet in staat zijn om een volledige show te kunnen blijven staan, kunnen vooraf krukken worden gereserveerd. Wilt u zichzelf aanmelden voor een rolstoelplek of een kruk? Mail dan naar info@livepul.com, wij staan voor u klaar voor een ultieme concertbeleving en verzorgen maatwerk per evenement. Ook is er in De Pul een toegankelijk toilet aanwezig.

Huisregels
Optredens in De Pul zijn te bezoeken door iedereen ouder dan 14 jaar. Ben jij jonger? Dan ben je onder begeleiding van een volwassene (18 jaar en ouder) welkom. Mocht er worden afgeweken van deze huisregel, dan zal dit expliciet worden benoemd in de informatie van het evenement. Voor alle shows in De Pul hanteren wij standaard huisregels. Deze zijn ook te vinden bij binnenkomst van De Pul. Wil je al onze huisregels bekijken? Klik dan hier
Naast onze eigen huisregels, zijn er algeheel geldende huisregels voor alle aangeslote VNPF-leden. Deze huisregels, waarnaar ook wordt verwezen in onze eigen regels, zijn hier in z'n totaliteit te vinden. 

We've translated our house rules (huisregels). This English translation can be found here. We've also translated our backstage rules for bands. Those can be found here

Wij supporten concertfotografen. Wil je graag komen fotograferen in De Pul? Meld je dan wel maximaal een week voorafgaand aan de show bij ons via info@livepul.com

Heb je tijdens een evenement of daaromheen te maken gehad met ongewenste intimidatie of anderzinds vervelend gedrag? Stuur ook dan een bericht naar ons. Hier wordt vertrouwelijk mee omgegaan. Klik hier om een vertrouwelijke mail te sturen.

Programmering / Want to contact programming? 
Do not call us, please use e-mail

Jaarverslag/ANBI-status
Geïnteresseerd in onze jaarrekening of jaarverslag? Klik dan hier
Hier vind je meer informatie over onze ANBI status

Contact
De Pul is onderdeel van Stichting Compass Uden. 
Mailadres: info@livepul.com
Bezoekadres / Visiting address: 
Kapelstraat 13, 5401 EC Uden 
Telefoon: +31 (0)413 - 265 09 1