vr 01 nov

Asgrauw + Hellevaerder + Zwart (NL)

Gitzwarte black metal package met album release van Asgrauw

Informatie

  • Datum vr 01 nov 2024
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:00
  • Locatie Kleine zaal
  • Ticketprijs 16,66
    incl. 1,50 servicekosten

Asgrauw is opgericht in 2010. Met ruim tien jaar productiviteit, ervaring en passie een gevestigde naam in de Nederlandse scene. De band is onderdeel van Zwotte Kring, een collectief dat staat en streeft naar kwaliteit, met namen als Meslamtaea en Schavot. Het geluid van Asgrauw is geworteld in de tweede golf black metal, maar heeft zijn eigen smaak. Terwijl ze grote variatie in een snel en meeslepend tempo implementeren, overheersen de atmosferische klanken van Asgrauw triomfantelijk – maar toch vijandig. Je kunt zeggen dat Asgrauw twee gezichten heeft: in de studio en op het album willen ze iets donkers maar moois creëren. Aan de andere kant is Asgrauw live een smeriger en hatelijker driekoppige hellehond met als enig doel de zaal te vernielen. Vanavond presenteren ze hun nieuwe album!

Hellevaerder zag het levenslicht in 2017. Het begon als een idee om black metal in het Nederlands te laten zingen. Na wat zoeken en prutsen met de line-up zag in 2018 de eerste release ‘Aan de aarde teruggegeven’ het levenslicht. Na deze release kreeg Hellevaerder de smaak te pakken wat resulteerde in de single ‘Gehekeld door een ieder ieder’, en werd verscheen begin 2019. Na een wijziging in de line-up verscheen eind datzelfde jaar de single 'Krijgers'. Na twee moeilijke Covid-jaren heeft de band hun eerste full-length af. ‘In de nevel van afgunst’ brengt je zeven nummers die je de diepte in trekken. Met een nieuw podiumbeeld brengt de band live een duister ritueel en neemt je mee op reis.

Zwart ontstond in 2019 als de muzikale en spirituele expressie van haar leden. Met elementen uit black, doom en melancholische, atmosferische metal schetsen zij een somber beeld van de wereld om hen heen. De muziek van Zwart komt diep uit de ziel van de makers, draaiend persoonlijke overtuigingen en emoties in duistere kunst.