vr 14 jun

Breuklijn: GBH (UK)

Punklegendes uit Birmingham

Informatie

  • Datum vr 14 jun 2024
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:00
  • Ticketprijs €22
    incl. € 2 servicekosten

Punx, Skins & Hardcorekids! Met de ‘infamous’ UVB-fests en de, in onze ogen legendarische, ’United Colours of Hardcore’ avonden nog vers in het geheugen is het tijd dat de niet meer zo recente geschiedenis, zich gaat herhalen. De Pul wordt op 14 juni tijdens Breuklijn weer voor even het centrum van HC/PUNK Nederland. Vernoemd naar de breuk in onze aardkorst onder Uden, zijn wij klaar die lijn op de proef te stellen. Geen zelfrespecterende punk of metalhead die nog nooit het GBH-logo achter op een leren jas, denim vest of t-shirt heeft gezien. Niet voor niets worden de Engelsen gezien als een van de grootste en meest invloedrijke punkbands aller tijden. De band, die al sinds 1978 actief is, wordt samen met Discharge en The Exploited gezien als een van de pioniers van de Engelse Hardcore Punk (ook wel Betonpunk genoemd). 

Het legendarische politiek-kritische debuut van GBH City Baby Attacked By Rats werd zowel goed ontvangen door de punk- als de metalscene. De plaat klonk hard, kaal en vooral erg snel, waarbij humor zeker niet werd vergeten. De band bracht de afgelopen jaren vele platen uit en tourde de hele wereld rond om de gospel van de 'echte' rauwe Britse punk te brengen. Hoewel het bandgeluid zich regelmatig liet kruisen met speedmetal bleef de band trouw aan hun geluid, wat heden ten dage nog steeds bekend staat als de échte oldschool punk.

Supports
Neuroot is een invloedrijke Nederlandse punkband uit Arnhem, opgericht in 1982. Bekend om hun rauwe energie en maatschappijkritische teksten, brachten ze in 1983 hun debuut-EP "Macht Kaputt Was Euch Kaputt Macht" uit. Na een pauze in 1987 keerden ze in 2013 terug, en blijven sindsdien actief op internationale punkfestivals. Neuroot blijft een belangrijke naam in de punkwereld vanwege hun compromisloze houding en blijvende impact.

De Stoeptegels is een vierkoppige Party-(Grind)Punk band uit Eindhoven. De muziek die ze maken is een combinatie van grove maar feestelijke teksten, snelle riffs en drums en vooral: gezelligheid. De bedoeling is om zoveel mogelijk plekken op zijn kop te zetten en mee te laten feesten!