zo 26 mrt

BREUKLIJN: Sworn Enemy (USA/FRA)

‘Metallic’ hardcore band met thrash invloeden

Informatie

  • Datum zo 26 mrt 2023
  • Aanvang 15:00
  • Open 14:30
  • Ticketprijs €19,50
    incl. € 2 servicekosten

Sworn Enemy komt terug naar Europa! De crossover thrash band uit New York maakt de oversteek naar Europa en doet op hun tournee ook De Pul aan voor een onvervalste zondagmiddag matinée met Pain of Truth en Worst Doubt.
 
De band onder leiding van Sal Lococo draait sinds 1997 mee en heeft in verschillende samenstellingen gespeeld. De eerste jaren onder de namen ‘Downfall’ en ‘Mindset’ in het circuit van New York en later als Sworn Enemy.
 
Sworn Enemy wordt tijdens de Breuklijn middag in De Pul bijgestaan door Pain of Truth en Worst Doubt. No Echo schreef over het Amerikaanse Pain of Truth: “Pain of Truth is een van die bands wiens naam perfect past bij het geluid en de esthetiek van de band. De band slaat met een agressiviteit die de luisteraar tot rust brengt, zelfs voor de hardcore wereld.” Worst Doubt hoeft de oceaan niet over te steken voor de show in De Pul. Deze Franse band wist bij Zwarte Metalen een score van 82 op de schaal avn 100 te halen voor hun nieuwe plaat Extinction. Ze schreven toen nog ‘Supporten die handel, moshen door de huiskamer en laten we vooral hopen dat we deze klanken snel live mogen beleven’. Dat moment komt er nu aan! Met de breuklijn middag in De Pul.