zo 10 mrt

HBA on Tour (NL)

Bowl + Niamh + FIT

Informatie

  • Datum zo 10 mrt 2024
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Entree Gratis

De Herman Brood Academie gaat weer op tour! De HBA On Tour is al vijftien jaar lang een springplank voor opkomende bands van de Herman Brood Academie. Ieder jaar spelen de geselecteerde bands in verschillende zalen in Nederland heen en dit jaar zullen ze onder andere te zien zijn in de Pul in Uden! De acts die dit jaar geselecteerd zijn om mee op tour te gaan zijn Niamh, Fit en Bowl. Komt dat zien!

Bowl
Deze vijfkoppige band, gevormd op de Herman Brood Academie, brengt een frisse sfeer die het post punk genre maar al te graag wilt verwelkomen. De atonale, desoriënterende gitaar riffs, kritische teksten en strakke drums & bass brengen een energierijke puls die je laat dansen en moshen alsof je leven ervan afhangt. Na de release van hun eerste album en een succesvolle run tijdens de Popronde, waren ze dit jaar te zien op Eurosonic Noorderslag en ziet hun toekomst er, zacht uitgedrukt, erg rooskleurig uit. Voordat ze de écht grote festivalpodia zullen bestijgen, zijn ze nu nog te zien tijdens de HBA On Tour!

Niamh
Niamh is een Iers/Britse alt-pop muzikant met elektronische invloeden die zichzelf muziek heeft leren produceren op jonge leeftijd. Als producer en zangeres zit ze inmiddels in haar tweede jaar van de Herman Brood Academie, waar ze een live-band om zich heen heeft gevonden om haar performances te versterken. Haar muziek is geïnspireerd door films als Edward Scissorhands en A Monster In Paris, met het geluid van Billie Eilish, Blur of The Marias. Haar eerste album, 'Lucille's Theme', is te beluisteren op Spotify. Deze popster in de maak wil je niet missen!

FIT
FIT: de nieuwste HBA sensatie die in een notendop te omschrijven is als een energieke mix van shoegaze, postpunk en hiphop. Door een onverwachts optreden te geven in de toiletten van het schoolgebouw, kregen ze al snel de aandacht te pakken. FIT is live een vurige band met dansbare nummers: het publiek kan het gegarandeerd niet laten om met volle overtuiging mee te surfen op hun tsunami. Nog zo nieuw dat het nog niet te beluisteren is op Spotify, maar al een erg gewilde band die in rap tempo de zalen van Nederland bestormen. Dit is je kans om een band mee te pakken die écht nog underground is!