za 14 jan

Jan Akkerman 75

Informatie

  • Datum za 14 jan 2023
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:00

Vanwege een wijziging in het tourschema van Jan Akkerman is het concert van 30 september 2022 verplaatst naar 14 januari 2023. Aangekochte tickets voor de vorige datum blijven geldig voor deze nieuwe datum!

Jan Akkerman is 75 jaar en dat viert hij met een jubileumtour! Heel fijn dat één van de meest invloedrijke gitaristen van Nederlandse bodem ook bij ons in Uden komt! Steeds opnieuw weet hij een nieuwe generatie gitaristen in binnen- en buitenland te bereiken en te inspireren. Als authentieke improvisator laat hij al 55 jaar zien én horen waartoe hij in staat is. Het toonaangevende Engelse muziekblad Melody Maker riep hem in september 1973 uit tot ‘Beste gitarist ter wereld’, boven o.a. Eric Clapton en Jimmy Page. Naast zijn rol in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus werkt hij samen met uiteenlopende nationale en internationale artiesten. Altijd weet Jan op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren. Deze avond staat in het teken van zijn muzikale loopbaan, van Johnny & His Cellar Rockers begin jaren zestig, The Hunters, Brainbox en Focus tot nummers van zijn eind 2019 verschenen studioalbum Close Beauty. Dit wordt een feest van herkenning!

Phil Bee
Zanger Phil Bee, winnaar van de Voice Senior 2021, speelt deze avond samen met Jan Akkerman. Hij wordt beschouwd als een van de beste soul/blues-vocalisten in Europa.