wo 22 mei

Southern Nights presents: Jesse Ahern (USA)

Rootsrock met een punky attitude

Informatie

  • Datum wo 22 mei 2024
  • Open 19:00
  • Aanvang 19:30
  • Locatie Kleine zaal
  • Ticketprijs €15
    incl. € 2 servicekosten

Southern Nights is een nieuw concept van De Pul waarin het rauwe randje tussen country, folk en (punk)rock wordt gezocht. Soms verrassend, maar altijd kei goed. We trappen deze eerste editie van Southern Nights af met Jesse Ahern (USA).

Rock Roots Rebel, zo luidt het laatste album van Jesse Ahern. Deze woorden omschrijven de getatoeëerde 'working class' man eigenlijk ook het beste. Gewapend met zijn Gretsch-gitaar en houthakkersblouse tourde Ahern de afgelopen jaren met onder andere Dropkick Murphy's, Rancid en Frank Turner. Met zijn ruige stem en hart van goud raakt hij iedereen met zijn teksten, en lukt het hem elke keer weer opnieuw een publiek goed warm te krijgen. 

Support: Henk Johannes
Henk Johannes groeide op in de biblebelt van Nunspeet. Nadat hij op zijn elfde verjaardag een gitaar cadeau kreeg, ruilde hij zijn geloof in voor luide gitaren en rockmuziek. Vanaf dat moment volgde hij zijn muzikale droom en richtte hij uiteindelijk het duo ‘Money & the Man’ op, waarmee hij al honderden shows speelde. Henk Johannes haalt inspiratie uit meerdere muziekgenres en schrijft eerlijke, duidelijke teksten die de luisteraar raken. Zijn muziek combineert singer-songwriter met Americana en Indie Pop/Rock invloeden, begeleid door akoestische gitaar en zijn band.