vr 19 apr

Mother's Finest (USA)

Onvervalste funk-rockmachine draait nog steeds op volle toeren

Informatie

  • Datum vr 19 apr 2024
  • Status Uitverkocht
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Ticketprijs 37,50
    incl. 2,50 servicekosten
Dit concert is uitverkocht. Check Ticketswap of er nog kaartjes aangeboden worden. TicketSwap is partner van De Pul en een veilige manier om kaartjes te (ver)kopen.

Het is weer tijd voor een pot onvervalste funk rock. 'They're too damn funky to be white, they rock too hard to be black'... Mother's Finest natuurlijk! De muziek van de Amerikaanse band omschrijven is niet makkelijk. Wat het dichtst in de buurt zou komen is: een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz die muzikale grenzen en stereotypes overstijgt.

In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie van soul, (hard)rock en funk niet vreemd. Maar dat was anders toen Mother's Finest er in de jaren '70 mee kwam. In de VS werden ze verguisd: 'too damn funky to be white, they rock too hard to be black'. Inmiddels is de band een legendarische reus op wiens schouders een compleet genre rust! Tot op de dag van vandaag blijven zij trouw aan hun roots en spelen zij met hun gebruikelijke energie en passie. Joyce 'Baby Jean' Kennedy, Glenn ' Doc' Murdock, Jerry ' Wyzard' Seay, Gary 'Moses Mo' Moore, John 'Red Devil' Hayes en Dion Derek vormen Mother's Finest, de pioniers in de funk.

Na de show van Mother's Finest kunnen bezoekers nog genieten bij de gratis toegankelijke aftershow van Kong Foo in de kleine zaal!