zo 26 nov

Solomon & Habitants (NL)

Double bill met twee bands in het alternative/indie genre

Informatie

  • Datum zo 26 nov 2023
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:15
  • Ticketprijs 19,50
    incl. € 2 servicekosten

Een mooie double bill van twee atmosferische bands. Het Maastrichtse Solomon gooit hoge ogen met debuut-album It's All Downhill From Here met daarop intense indierock. Habitants uit Nijmegen, met The Gathering-bandleden Hans en René Rutten, brengt een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en darkwave.

Solomon uit Maastricht is een band van grote gebaren en verfijnde details. Hun muziek zit vol melancholie. De dromerige melodieën en intense gitaarsolo’s hebben een tijdloos karakter. Blikvanger én onmiskenbare troef van Solomon is zanger Koen de Witte, wiens stem klinkt als een kruising van Tom Smith (Editors) en Guy Garvey (Elbow). In januari brachten ze hun debuut ‘It’s All Downhill From Here’ uit, speelden ze een succesvolle show op Eurosonic en gingen een lange festivalzomer tegemoet in zowel Nederland als de UK. Inmiddels terug in het land maakt Solomon zich klaar voor de tweede Clubtour van 2023, waar zowel de debuutplaat als nooit eerder vertoond werk centraal staat. De Alternative/Indie band komt met een indringende sound, vakkundig en gedurfd met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Solomon bewandelt haar eigen weg in het Alternative/Indie-genre, in de voetsporen van internationale acts als Elbow, The National, Editors en Radiohead. De band werd eerder dit jaar uitgeroepen tot KINK Future Icon’23, en werd genomineerd voor de Limburgse Popprijs.

De Nijmeegse shoegazeband Habitants, opgericht door The Gathering-gitarist René Rutten, laat een mix van alternatieve dreampop, shoegaze en dark wave horen. Gekenmerkt door een donkere, dromerig speelse 80’s sound, vergelijkbaar met de bands uit de 4AD-stal in die tijd (Cocteau Twins en Slowdive). Met grootse en melancholische atmosferische melodieën, de prachtige etherische stem van zangeres Anne van den Hoogen en betoverende reverb gitaren, laat Habitants je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme. De band bestaat verder uit gitariste Gema Pérez, bassiste Mirte Heutmekers en drummer Jérôme Miedendorp De Bie. Met het debuutalbum One Self (2018) heeft Habitants zichzelf op de kaart gezet als een opkomende kracht in de alternatieve muziek-scene. De plaat kreeg wereldwijd lovende reacties. De band speelde daarop een clubtour door Nederland en stond op festivals als Bruis en Oranjepop. Met het vervolgalbum Alma (geproduceerd door legend producer Attie Bauw en verwacht begin 2024) krijgt de dromerige en donkere shoegaze sound een experimenteler geluid. De band durft hiermee buiten de gebaande paden te treden en te zoeken naar nieuwe manieren om hun krachtige geluid uit te diepen of tot verstilling te verfijnen.