vr 01 dec

Oliver Pesch & Silver Lake (NL)

Americana-smaakmaker van eigen bodem

Informatie

  • Datum vr 01 dec 2023
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30
  • Ticketprijs €15
    incl. 1,50 servicekosten

Oliver Pesch brengt zijn inventieve versie van West Coast/Americana naar Nederland. Met de elf songs van zijn debuutalbum ‘Kid With The Dice’ etaleert de Rotterdamse songwriter zijn talent als verhalenverteller en veelzijdigheid als artiest: ieder liedje kent een frisse invalshoek en stilistische inspiratiebron. Doorbraak-single ‘Shelly (Lollapalooza)’ is een bitterzoet verhaal van een neerslachtige man die op de een of andere manier in een liefdesaffaire belandt. Pesch gidst de luisteraar langs de spelingen van het lot van zijn eigen familiegeschiedenis en de menselijke geschiedenis in het algemeen.

Support: Silver Lake
Na een ontmoeting in de romantische, nachtelijke setting van een oude Amsterdamse kroeg, besloten Marleen Hoebe en Jesse Koch partners te worden in het leven - en later, de muziek. Dit werd de fundering voor Silver Lake. Aangaande sound, kunnen parallellen getrokken worden met artiesten als Alexandra Saviour, Lana del Rey en The Last Shadow Puppets - evenals oude troubadours zoals Nancy Sinatra en Lee Hazlewood. Middels moderne productietechnieken hand in hand met oude analoge apparatuur, slaagt Silver Lake erin om een synthese te creëren van een vintage, doch eigentijds geluid. 

Vers Getapt
De Pul heeft de smaak te pakken: aanstormende acts op het punt van doorbreken onder het genot van een uniek gecureerd speciaalbiertje in Uden. Bij Vers Getapt ontdek je artiesten die aan al ruimschoots kabaal hebben gemaakt in het Nederlandse livecircuit. Nu voor het eerst live te zien en horen in De Pul! Check het programma van Vers Getapt en lees alle info: www.livepul.com/versgetapt