vr 09 dec

Voltage

Informatie

  • Datum vr 09 dec 2022
  • Open 19:00
  • Aanvang 19:15

Naast de show van Voltage is het een dubbel speciale dag, want ook ons Nederlands Elftal zal op het WK voetbal aantreden tegen Argentinië. Geen zorgen: daar hebben wij met onze programmering rekening mee gehouden:

19:00 - Deuren Open
19:15 - Chasing Luci (Kleine Zaal)
20:00 - Samen de wedstrijd kijken op het grote scherm (Grote Zaal)
22:00 - VOLTAGE (Grote Zaal)
Aansluitend zal singer-songwriter Jonathan Rhodes de avond afsluiten.

Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuutalbum Travellin’ Men in het voorjaar van 2015. In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en country invloeden. In 2020 brachten de mannen hun derde album 'It's About Time' uit. Meerdere eigen clubtours, festivals als Paaspop en Zwarte Cross en diverse voorprogramma’s zijn regelmatig onderdeel van onze tour en shows. In 2019 deed de band de Tribute to Tom Petty tour. Ook is Voltage niet meer weg te denken op de nationale radio!

Nieuw Album

Op 2 september heeft Voltage het langverwachte nieuwe album “Tomorrow Hits Today” uitgebracht. De titel van het album “Tomorrow Hits Today”, zegt eigenlijk al waar het album over gaat. Wat gebeurt er met je wanneer de toekomst ineens vandaag is en je wordt verrast door het onbekende.
 
De gevoelens en gedachten die daarbij komen kijken is de rode draad van het album. 
Dave: “Dit is zo’n uniek document geworden omdat we als band en wereld dit niet meer zullen gaan meemaken op deze manier. Alle gevolgen die daarbij kwamen kijken waren zó nieuw en niemand wist hoe we hiermee moesten omgaan. Er was namelijk geen handleiding hiervoor. Alle nummers op “Tomorrow Hits Today” werden met zoveel vuur en passie in de studio gespeeld, alsof dit het laatste was wat we als band voorlopig mochten doen! Wij willen de wereld laten horen hoe een echte rock-and-roll plaat moet klinken.”
 
Voor de tweede keer hebben ze het album voornamelijk live opgenomen. Press play en met de beste take werken. In 8 dagen tijd zijn alle 14 songs opgenomen in Uncle Gabe’s studio te Eindhoven. Het is een ware dubbel LP geworden.
 
Voltage bracht 3 singles uit afgelopen jaar, namelijk ‘How Lucky Am I’, ‘I’ll Be Alright’ en ‘Rollin’ With The Punches’. Alle drie de singels wisten de playlisten van Radio Veronica en NPO Radio 2 te behalen. Als kers op te taart werde ‘I’ll Be Alright’ en ‘Rollin’ With The Punches’ ook nog Radio Veronica’s Oorkonde, een super mooie waardering voor de songs. 
 
Ook via de streamingsplatforms werden deze nieuwe songs warm ontvangen en worden ze massaal geluisterd!

SUPPORT: CHASING LUCI

Er was slechts één vonk nodig om Chasing Luci het levenslicht te laten zien. Tot mei van dit jaar had dit vijftal nog nooit één noot samengespeeld maar nu staan ze al met hun eigen muziek op de bühne. Klaar om het publiek onder te dompelen in een bad van melancholische, soms hypnotiserende maar altijd pakkende songs. Is het 80’s pop, new wave of indierock? Kom luisteren en beslis zelf.

AFTERSHOW: JONATHAN RHODES

Jonathan Rhodes (Groningen) vertelt verhalen zonder pretenties. Hij betreedt het toneel als de antiheld in zijn eigen avonturen. De niet-zo-dappere idealist die op zoek is naar nuance en bevestiging, terwijl het hem de moed ontbreekt om zijn geheime verlangen naar een eenvoudiger leven te volgen. Rhodes schrijft uitstekende liedjes met lyrics die het de moeite waard maken om in de liner notes te kijken. Hij houdt niet van het label singer-songwriter maar kan ook niet ontkennen dat dat precies is wat hij is. Zijn geluid leunt op Amerikaanse roots met een mespuntje gospel. Kleine fragiele liedjes worden afgewisseld door up-tempo roots rock, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift. Meer Jonathan Rhodes? Ga naar https://jonathanrhodes.nl/