zo 29 jan

Wishbone Ash

Informatie

  • Datum zo 29 jan 2023
  • Open 19:30
  • Aanvang 20:30

Wishbone Ash komt terug naar Uden! Op 29 januari staat de legendarische Engelse twinguitar rockband weer in Brabant voor een show, zoals je dat van hen gewend bent: energiek, stevig, maar bovenal: steengoed! Dit optreden staat in het teken van het iconische album ‚Argus‘, welke de band in stijl gaat vieren voor het 50e levensjaar van dit meesterwerk. Door alle coronaperikelen in de wereld kon de geplande Europese tournee niet doorgaan. Maar met deze datum in 2023 hebben we toch een mooie show om naar uit te kijken. 

Wishbone Ash werd in 1970 opgericht door Andy Powell en Martin Turner. Dat maakt dat de band in 2020 50 jaar bestaat en het album 'Coat of Arms' dus een heus jubileumalbum is. De afgelopen vijfitg jaar heeft Wishbone Ash zich bewezen als pionier in het gebruik van de twinlead gitaren. De wereldwijde doorbraak kwam in 1972 met het album ‘Argus’, een tijdloos album waar nog steeds veel rockliefhebbers dagelijks van genieten. In 1995 verliet Martin Turner de band definitief en nam Andy Powell het heft in eigen handen met nieuwe muzikanten, nieuwe albums (waaronder 25 unieke studio-albums) en vele live concerten.

In De Pul geniet je van  Andy Powell (leadgitaar en zang), Bob Skeat (bass en backing vocals), Joe Crabtree (drums) en Mark Abrahams (tweede leadgitarist). Wishbone Ash staat nog altijd garant voor kwalitatief hoogstaande en zeer gevarieerde concerten, waarbij niet alleen het beroemde oudere werk (zoals klassiekers als ‘The King Will Come’ en ‘Warrior’) aan bod komt, maar ook hun recentere albums (‘Blue Horizon’, ‘Clan Destiny’ , ‘Bonafide’) en uiteraard ook het laatste album ‘Coat of Arms’.