za 12 okt

Y&T (USA)

The band's 50-year anniversary (1974-2024)

Informatie

  • Datum za 12 okt 2024
  • Status Uitverkocht
  • Open 19:00
  • Aanvang 20:00
  • Ticketprijs 35,50
    incl. 2,50 servicekosten
Dit concert is uitverkocht. Check Ticketswap of er nog kaartjes aangeboden worden. TicketSwap is partner van De Pul en een veilige manier om kaartjes te (ver)kopen.

De legendarische liveband Y&T (vernoemd naar het Beatles-album Yesterday & Today) komt wederom naar Uden! Y&T werd in 1973  opgericht door zanger en leadgitarist Dave Meniketti en bassist Phil Kennemore. In de jaren '80 waren ze zeer succesvol met albums als Earthshaker en Meanstreak, waar de internationale hit uit 1983, 'Midnight In Tokyo' uit voortkwam. In Europa brak de Amerikaanse band in 1981 door met de klassieke hardrockplaat Earthshaker. Een alom geprezen album met daarop één van de allermooiste hardrockballads ooit, 'I Believe In You'. Het album leverde band zelfs een plek op het hoofdpodium van Pinkpop op. Ook latere albums als Black Tiger en Meanstreak toonden de absolute klasse van de band in het algemeen en die van zanger/gitarist Dave Meniketti in het bijzonder. Y&T is verplichte kost voor elke zichzelf respecterende rocker!

Jarenlang toerde de band met grote namen als Ozzy Osbourne, AC/DC en Motley Crüe. Voor de schare fans is de gekozen bandnaam zeer toepasselijk; zij zijn vandaag de dag nog net zo gek op de melodieuze zware rock 'n roll van Y&T als toendertijd. Met andere woorden; de muziek van Y&T is tijdloos.