Duurzaamheid in De Pul

Wij gaan voor groen!

Nog effe en we moeten onze gevel groen verven, want nondeju! Wat zijn wij groen. Op het platte dak van onze zaal liggen inmiddels 96 zonnepanelen, alle lampen in ons gebouw zijn LED-lampen en wegwerpplastic? Daar doen we niet meer aan!

Energie in De Pul
Tijdens onze openstellingen voor concerten is de zon meestal onder, maar dat weerhoud ons er niet van om te investeren in zonnenergie. Met 96 zonnepanelen op ons platte dak zorgen wij ervoor dat we praktisch onze volledige bedrijfsvoering energieneutraal kunnen voeren én geven we terug aan het net. Daarnaast zorgen we ervoor dat wanneer de zon onder gaat, wij zo min mogelijk energie verbruiken. Uiteraard zijn onze zalen fantastisch geïsoleerd, enerzijds zodat het geluid niet de zaal uit lekt, maar ook zodat de warmte of koelte behouden blijft. Daarnaast is zo'n 98 procent van al onze verlichting zowel front- als backstage volledig LED, om het energiegebruik te dempen. 

Lekker vega
De Pul serveert aan artiesten en crew standaard een vegetarische maaltijd. Ons cateringteam bereidt voorafgaand aan concerten eten voor soms wel dertig crew- en bandleden. Al deze maaltijden, inclusief snacks zijn in De Pul standaard vegetarisch. 

Tickets & plastic
Sinds 2021 heeft De Pul de wegwerpplastic beker volledig verbannen uit het pand. Wij werkten sowieso altijd al graag met zoveel mogelijk echt glas, maar bij grotere concerten is glas niet meer veilig en stappen wij over op hardcupplastic bekers, die wij na gebruik reinigen. Ons afval wordt gescheiden in vier verschillende afvalstromen: GFT-E, plastic, papier en rest. Dit doen wij zowel voor onze horeca, als op kantoor en rondom producties. Ook bij onze leveranciers houden wij rekening met verpakkingen, om zo min mogelijk afval te creëeren. Heb jij suggesties hoe wij minder afval kunnen realiseren? Mail dan naar info@livepul.com.

Daarnaast heeft De Pul met Eventix een samenwerkingspilot, waarbij wij de CO2-uitstoot van jouw gekochte tickets compenseren. Bij de aankoop van je ticket heb je de keuze om als consument je CO2-uitstoot te compenseren. De opbrengsten worden gedoneerd aan Trees for All, een Utrechtse organisatie die zich inzet voor het planten van bomen in binnen- en buitenland.

Green Stages
Je las het hierboven al: we doen echt wel ons best. Maar alleen kun je niet de wereld redden. Daarom zijn wij als een van de koploper podia aangesloten bij Green Stages. Verschillende podia in Nederland delen kennis en werken samen om duurzamer te worden in het Covenant Green Stages. Denk hierbij aan plasticvrij, gasloos, energieneutraal en circulair produceren. Hiermee wil de sector, net als wij, de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Hieraan zijn specifieke activiteiten gekoppeld, van een nulmeting over het energieverbruik en afvalverwerking tot kennisdeling en personeelsbeleid. Binnenkort checken zij of we afgelopen jaar ook echt duurzamer zijn geworden. Natuurlijk delen we de resultaten.