FAQ

Frequently Asked Questions

Vragen? Vragen!

View info in english

Algemeen
Kan ik mijn spullen opbergen in De Pul? Hebben jullie kluisjes of een garderobe?
In De Pul hebben we kluisjes die je op slot kan draaien met een €2,- munstuk. Een kluisje kun je één keer op slot draaien. We raden af om kostbare spullen mee te nemen naar De Pul. 

Kan ik pinnen in De Pul?
De Pul is pin only. Je kunt dus niet met contant geld betalen. Onze pinapparaten werken ook met de meeste creditcards.
Merchandise van artiesten is vaak cash only. Neem dus zeker cash mee als je van plan bent om merchandise te kopen. Er is geen contant aanwezig in ons pand, dus het is niet mogelijk om bij onze kassa geld bij te pinnen.

Kan ik oordoppen krijgen in De Pul?
We raden aan om je eigen gehoorbescherming mee te nemen – da's wel zo duurzaam. We hebben echter ook oordoppen voor eenmalig gebruik. Deze zijn verkrijgbaar aan de bar.

Hoe weet ik dat het geluid niet te hard staat bij een concert?
Live muziek is onze specialiteit, dus houden wij het geluid (gemeten in "dB") gedurende een show nauwlettend voor uw veiligheid in de gaten. Wij meten het geluid gedurende een show continu via het Metrao systeem.

Kan ik werken bij De Pul?
Misschien wel! We zijn vaak op zoek naar versterking van ons team. Een groot deel van ons personeel bestaat uit vrijwilligers. Wil je meer weten over vrijwilligen bij De Pul? Klik dan hier.


Toegankelijkheid
Heeft De Pul een minimumleeftijd?
Voor concerten in De Pul is geen minimumleeftijd. Echter, soms worden er ook dansavonden in De Pul georganiseerd met een minimumleeftijd. In die gevallen staat dit duidelijk aangegeven bij het evenement.

Zijn er zitplaatsen in De Pul?
In principe niet. Kan je wegens medische redenen niet het hele concert staan? Sinds 1 juni 2023 verkopen we voor alle shows kruk- en rolstoeltickets. Heb je voor 1 juni 2023 een regulier ticket gekocht, maar wil je graag gebruik maken van een kruk? Mail ons en dan zetten we er eentje voor je klaar. 

Is De Pul toegankelijk voor rolstoelgebruikers?
De Pul is volledig gelijkvloers en dus goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Zorg wel dat je een rolstoelticket gekocht hebt, dan reserveren we een mooi plekkie voor je waar je de show kunt bekijken.

Kan ik roken in De Pul?
Nee, De Pul is per 1 juli 2008 een rookvrije locatie. Roken is alléén toegestaan buiten. Ook E-smokers / vapes en dat soort apparaten zijn niet toegestaan. 


Bereikbaarheid en faciliteiten
Hoe kom ik bij De Pul?
Ons adres is Kapelstraat 13 in Uden. We raden aan om met eigen vervoer of te voet te komen. 

Route, overnachten en parkeren
Klik hier voor meer informatie over de route naar De Pul, mogelijke hotels en parkeermogelijkheden.

Kan ik met de taxi van en naar De Pul?
Ja, taxi’s kunnen bij ons voor de deur stoppen, zodat je direct naar binnen kunt. Geef aan de taxichauffeur ons vaste adres door: Kapelstraat 13 in Uden.

Wat is er aan horeca in De Pul?
De Pul heeft in het evenementgedeelte twee barren beneden en kleine bar op het balkon, waar we diverse non-alchoholische en alcoholische dranken verkopen. Voor alcohol geldt dat het alleen wordt verkocht aan bezoekers vanaf 18 jaar. Bij twijfel wordt om een legitimatiebewijs gevraagd. Er wordt in De Pul geen eten verkocht. Wel zijn er in de omgeving van De Pul diverse snackbars, pizzeria’s en restaurants. Zelf meegenomen drank- en etenswaren worden niet toegelaten.


Kaartverkoop en ticketinformatie
Hoe kan ik een kaartje kopen voor een event in De Pul?
Dat kan via de ticketlinks op onze website of aan de dagkassa, geopend op programmadagen vanaf het tijdstip dat de deuren openen. Ben je niet zeker of je een écht kaartje koopt? Check de site van www.weetwaarjekoopt.nl voor tips and tricks.

Ik ben mijn kaartje kwijt, wat nu?
Rustag! Via deze link kun je op basis van het bankafschrift je ticket gewoon weer je inbox in toveren.

Ik heb een kaartje voor een event, maar ik kan niet meer komen. Kan ik mijn tickets nog annuleren?‚Äč
Nee, het is niet mogelijk om je tickets te annuleren. We raden je aan om iemand anders blij te maken met je ticket, of het te verkopen via een kanaal als Ticketswap.

Concert uitverkocht?
Wanneer een concert is uitverkocht, zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar. Er wordt niet met wachtlijsten gewerkt. Is een concert uitverkocht, dan wordt dit op onze website aangegeven.

Afgelast of verplaatst concert?
Indien een evenement om wat voor reden dan ook wordt afgelast of verplaatst, wordt hiervan melding gemaakt op de website bij het evenement zelf. Ticketkopers ontvangen dan altijd z.s.m. meer informatie in hun mailbox.

Er word gesproken over een evenement, maar 't staat niet online!
Alleen officieel bevestigde evenementen worden op de website vermeld. Het gebeurt wel eens dat een band zich het recht voorbehoudt om de aankondiging van een concert als eerste op hun eigen site aan te kondigen. Blijf dus de website controleren om te kijken waar en wanneer de voorverkoop start.


Showinfo
Hoe laat begint een concert?
Bij de aankondiging van concerten staat de aanvangstijd vermeld op onze website. Als er een voorprogramma is, dan is de genoemde aanvangstijd de aanvangstijd van het voorprogramma en begint de hoofdact zelf later. Voorprogramma's kunnen tot enkele dagen voorafgaand aan het concert nog bekend worden gemaakt. Het is daarom verstandig voorafgaand aan het concert de website te controleren en ook de servicemail te lezen. De Pul kan nooit garanderen dat een concert of evenement exact op tijd begint, it's only rock n' roll but we like it! 

Hoe laat is een concert afgelopen?
Dit hangt van de artiesten af. De Pul probeert rekening te houden met mensen die gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar dat kan niet altijd, aangezien we dan rond 23.00 moeten eindigen. Als de artiest eerder ophoudt of langer doorgaat kunnen we hier natuurlijk niet voor verantwoordelijk worden gesteld. Na afloop van ieder concert is de bar nog geopend voor een (of meerdere) drankjes. We hopen dat je in De Pul nog gezellig blijft hange

Mogen (digitale) spiegelreflexcamera's naar binnen?
Het maken van foto's en video's met je telefoon is toegestaan, mits de artiest hier geen bezwaar tegen heeft. Het meenemen en (met name) gebruiken van (digitale) spiegelreflexcamera's is niet toegestaan. Teveel fotografen wordt door bezoekers vaak als storend ervaren en daarom willen we dit beperken tot het noodzakelijke om toch te kunnen nagenieten van een concert. Zo hebben wij altijd een huisfotograaf rondlopen en publiceren de foto's in de week na een concert op onze facebookpagina.
Voor pers is het mogelijk een persaccreditatie aan te vragen. Vaak gaat dit rechtstreeks via ons, in sommige gevallen via de artiest of het management. Houdt er rekening mee dat wij niet alle pers toe kunnen laten, met name op het gebied van internetzine’s. Er ontstaan zoveel websites dat we soms door het bomen het bos niet kunnen zien. Wilt u een accreditatie aanvragen dan kunt hiervoor mailen naar info@livepul.com.


Contact:
Mocht je een vraag hebben die er niet bij staat, dan kunt u een email sturen naar info@livepul.com.

Techniek / technical
Check hier onze technische specificaties
Check here our technical specifications