FAQ

Frequently Asked Questions

Just ask!

Vanaf welke leeftijd mag je naar De Pul?
Iedereen is welkom in De Pul! Bij reguliere concerten zijn bezoekers onder de 14 jaar oud ook welkom, maar wel onder begeleiding van een volwassene. In sommige gevallen organiseren wij evenementen, die enkel voor bezoekers van 18 jaar en ouder zijn. In die gevallen staat dit duidelijk aangegeven bij het evenement. Maar twijfel je? Schroom niet en mail naar info@livepul.com

Hebben jullie kluisjes?
In De Pul hebben we kluisjes, die op slot gedraaid kunnen worden met een twee euro muntstuk. Omdat wij ontmoedigen om met cashgeld naar De Pul te komen, kun je dit muntstuk pinnen in een automaat naast deze kluisjes. Een kluisje kun je één keer op slot draaien.

Wij raden af om kostbare spullen mee te nemen naar De Pul. Naast de kluisjes is er geen garderobe. Een oude jas kun je ook in een kluisje stoppen, zonder deze op slot te draaien. Dat scheelt toch weer een biertje!

Kan ik parkeren bij De Pul?
Rondom De Pul is er voldoende gratis parkeergelegenheid om je auto neer te zetten. Ga je naar een uitverkochte show? Dan raden wij aan om op je navigatie Puisplein in te voeren, dit parkeerplein heeft eigenlijk altijd nog wel een plekje en ligt op een minuut lopen van onze zaal. 

Ik ben mijn kaartje kwijt, wat nu?
Rustag! Via deze site kun je op basis van het bankafschrift je ticket gewoon weer je inbox in toveren. Werkt deze methode niet? Mail ons! 

Ik ben mijn ticket kwijt!

Wat zijn de openingstijden van De Pul?
Bij ieder evenement communiceren wij een aanvang- en starttijd. Bij de starttijd geven wij aan wanneer de eerste act van de avond begint met spelen. Dit kan dus ook een voorprogramma zijn. Na een concert of evenement vinden wij het alleen maar gezellig als je blijft hangen. Zeker in onze foyer of de Impuls zaal kun je nog lekker naborrelen met een drankje en een bitterbal om de show nog eens door te nemen.

Wat zijn de verkoopkanalen?
De kaartverkoop wordt verzorgd door Eventix (www.eventix.io, via onze website www.livepul.com). De voorverkoopprijzen zijn altijd inclusief servicekosten. Als een concert niet uitverkocht is kunt u ook aan de dagkassa terecht.

Helaas worden er steeds meer valse of te dure kaarten aangeboden via internet door niet officiële verkoopkanalen. Kaarten gekocht via onze website-middels 'bestel online'- worden rechtstreeks via de officiële verkoopkanalen betrokken tegen de vooraf door de organisator van het evenement vastgestelde prijs. Op deze manier betaal je nooit teveel en is 100% zeker dat het gekochte ticket geldig is. Check de site van www.weetwaarjekoopt.nl

Uitverkochte concerten
Wanneer een concert is uitverkocht, zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar. Er wordt niet met wachtlijsten gewerkt. Is een concert uitverkocht, dan wordt dit op onze website aangegeven. De Pul doet er alles aan om de website zo goed mogelijk upto date te houden. Eventueel zijn tickets te zoeken op Ticketswap

Afgelaste en verplaatste concerten
Indien een evenement om wat voor reden dan ook wordt afgelast of verplaatst, wordt hiervan melding gemaakt op de website bij het evenement zelf. Bij een verplaatsing kun je je ticket bewaren voor de nieuwe datum of inleveren bij het verkooppunt waar je je ticket gekocht hebt. Dit geldt ook voor afgelaste concerten die niet verplaatst worden. Tickets voor De Pul worden enkel verkocht via Eventix. Mocht je vragen hierover hebben neem dan contact op met info@livepul.com.

Route / Hotel / Parking
Check hier voor meer informatie over de route naar De Pul, mogelijke hotels en parkeermogelijkheden
Check here for more info about route, hotels in Uden and our parking facilities. 

Hoe laat begint een concert?
Bij de aankondiging van concerten staat de aanvangstijd vermeld op onze website. Als er een voorprogramma is, dan is de genoemde aanvangstijd de aanvangstijd van het voorprogramma en begint de hoofdact zelf later. Voorprogramma's kunnen tot enkele dagen voorafgaand aan het concert nog bekend worden gemaakt. Het is daarom verstandig voorafgaand aan het concert de website te controleren en ook de servicemail te lezen. De Pul kan nooit garanderen dat een concert of evenement exact op tijd begint, it's only rock n' roll but we like it! 

Hoe laat is een concert afgelopen?
Dit hangt van de artiesten af. De Pul probeert rekening te houden met mensen die gebruikmaken van het openbaar vervoer, maar dat kan niet altijd, aangezien we dan rond 23.00 moeten eindigen.
In de week voorafgaand aan het concert sturen we een servicemail met het tijdschema van de avond. 

Als de artiest / band eerder ophoudt of langer doorgaat kunnen we hier natuurlijk niet voor verantwoordelijk worden gesteld. Na afloop van ieder concert is de bar nog geopend voor een (of meerdere) drankjes. De tijden, die wij op bijvoorbeeld Facebook aangeven, zijn daarom ruimer dan de speeltijden van de acts. We hopen dat je in De Pul nog gezellig blijft hangen om de show na te bespreken met ons, vrienden of andere fans. 

Er word gesproken over een evenement, maar 't staat niet online!
Alleen officieel bevestigde evenementen worden op de website vermeld. Het gebeurt wel eens dat een band zich het recht voorbehoudt om de aankondiging van een concert als eerste op hun eigen site aan te kondigen. Blijf dus de website controleren om te kijken waar en wanneer de voorverkoop start.

Zijn er faciliteiten voor rolstoelen / minder validen? 
In De Pul hebben we (op ons balkon na) geen verhogingen in het pand. Daarnaast hebben we een apart invalidentoilet. We hebben in onze zaal een kleine verhoging, waar we krukken plaatsen en eventueel ook een rolstoel kunnen plaatsen. Tevens kunnen we voorafgaand aan het concert kijken waar we rolstoelen op die avond de beste plek kunnen geven. Gelieve voorafgaand aan het concert contact met ons op te nemen via e-mail, zodat wij samen kunnen kijken naar de beste oplossing en de dienstdoende avondcoordinator kunnen informeren. Mocht je slecht ter been zijn, er is (zeer beperkte) ruimte voor een kruk. Mogelijkheden kun je navragen bij: magikeenkruk@livepul.com

Hoe weet ik dat het geluid niet te hard staat bij een concert?
Live muziek is onze specialiteit, dus houden wij het geluid (gemeten in "dB") gedurende een show nauwlettend voor uw veiligheid in de gaten. Wij meten het geluid gedurende een show continu via het Metrao systeem. U kunt uiteraard zelf ook bijdragen aan de bescherming van uw gehoor. In onze foyer zijn gehoorbeschermers te koop.

Mogen (digitale) spiegelreflexcamera's naar binnen?
Het maken van foto's en video's met je telefoon is toegestaan, mits de artiest hier geen bezwaar tegen heeft. Het meenemen en (met name) gebruiken van (digitale) spiegelreflexcamera's is niet toegestaan. Teveel fotografen wordt door bezoekers vaak als storend ervaren en daarom willen we dit beperken tot het noodzakelijke om toch te kunnen nagenieten van een concert. Zo hebben wij altijd een huisfotograaf rondlopen en publiceren de foto's in de week na een concert op onze facebookpagina. Voor pers is het mogelijk een persaccreditatie aan te vragen. Vaak gaat dit rechtstreeks via ons, in sommige gevallen via de artiest of het management. Houdt u er rekening mee dat wij niet alle pers toe kunnen laten, met name op het gebied van internetzine’s. Er ontstaan zoveel websites dat we soms door het bomen het bos niet kunnen zien. Wilt u een accreditatie aanvragen dan kunt hiervoor mailen naar info@livepul.com

Mag er gerookt worden in de De Pul?
Nee, De Pul is per 1 juli 2008 een rookvrije locatie. Roken is alléén toegestaan buiten. Ook E-smokers / vapes en dat soort apparaten zijn niet toegestaan. 

Wat is er aan horeca in De Pul?
De Pul heeft in het evenementgedeelte 2 barren beneden en een barretje op het balkon, welke diverse non-alchoholische en alcoholische drankjes verkopen. Voor alcohol geldt dat het alleen wordt verkocht aan bezoekers vanaf 18 jaar. Bij twijfel wordt om een legitimatiebewijs gevraagd. Er wordt in De Pul geen eten verkocht. Wel zijn er in de omgeving van De Pul diverse snackbars, pizzeria’s en restaurants.

Zelf meegenomen drank en etenswaren worden niet toegelaten.

Contact:
Mocht u een vraag hebben die er niet bij staat, dan kunt u een email sturen naar info@livepul.com

Techniek / technical
Check hier onze technische specificaties
Check here our technical specifications